praktische info voor basisscholen

cc Het Bolwerk voorziet een uitgelezen programma aan schoolvoorstellingen voor kleuters en leerlingen uit de basisschool. Ontdek het programma of bekijk de jaarbrochure 2019/2020.  

Hierna vind je praktische informatie voor scholen voor je bezoek met de klas aan een van onze schoolvoorstellingen.

Heb je nog vragen of wensen? Ben je op zoek naar meer informatie over een specifieke productie?

Bel ons, stuur een mailjte of wip eens binnen en vraag naar cultuurfunctionaris Elke Van Neyghem (elke.van.neyghem [at] vilvoorde.be). Zij staat je graag te woord.

Inschrijvingen zijn welkom van zodra je de brochure hebt ontvangen. Dit door het inschrijvingsformulier terug te mailen naar elke.van.neyghem [at] vilvoorde.be of te sturen naar cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde of fax: 02 255 47 90.
Gebruik je het formulier niet? Vergeet dan zeker niet alle gevraagde gegevens van het formulier over te nemen. 

Telefonische inschrijvingen worden niet aanvaard. Schrijf snel in, want het aantal beschikbare plaatsen is bij iedere voorstelling beperkt. 

Wij behandelen de inschrijvingen in volgorde van ontvangst. Je kan inschrijven tot 09 september 2019. Na 16 september 2019 bezorgen we de schooldirectie
een bevestigingsformulier (in tweevoud). Hierop vind je een overzicht van alle reservaties van je school met de juiste data en uren waarop we je klas(sen) verwachten.

Let op, want deze tijdstippen kunnen afwijken van de aangevraagde (uiteraard na onderling overleg). Stuur ons uiterlijk op 23 september 2019 een ondertekend exemplaar terug. Hierop geeft de school het precieze aantal leerlingen (en eventuele vrijetijdspashouders) per klas door.

Maak de kinderen enthousiast door de voorstelling voor te bereiden: door erover te vertellen, er een activiteit rond te doen, het onderwerp van de voorstelling
nader te bekijken. Bouw een zekere spanning op zodat leerlingen vol verwachting uitkijken naar hun bezoek aan het cultuurcentrum.

Op onze website vind je bij iedere voorstelling extra informatie: de traditionele tekst en foto maar ook eventuele promofilmpjes, lesmappen en recensies.

Enkele weken vóór de voorstelling versturen we een herinneringsmail aan de klasverantwoordelijke en het secretariaat van de school. 

Ook ouders vernemen graag naar welke voorstelling hun kind gaat kijken. Samen met de herinneringsmail bezorgen wij een flyertje, dat je op school kan afdrukken en meegeven met je leerlingen. 

Tip: Heeft jouw school een elektronische agenda? Vermeld op de dag dat jullie naar cc Het Bolwerk komen dan de link naar de voorstellingspagina op onze website!

Wees op tijd! De deuren van de schouwburg openen pas wanneer alle klassen aanwezig zijn. Om onze voorstellingen op tijd te laten beginnen, vragen we je om een kwartier vóór aanvang aanwezig te zijn.

Komen jullie met de bus? Weet dat die tot op ons plein kan rijden om de leerlingen veilig te laten uitstappen. Indien nodig kan hij daar tijdens de voorstelling blijven wachten.

Te laat? Geef onmiddellijk een seintje wanneer je vermoedt niet tijdig aan te komen (omwille van files of andere toestanden): 02 255 46 90.

Aangekomen... Meld je aan de balie om het exacte aantal leerlingen, begeleiders en eventuele vrijetijdspashouders door te geven. Voor aanvang van de voorstelling wordt aan de balie op die basis een aanwezigheidslijst opgemaakt. Deze dient per school ‘voor gelezen en voor akkoord’ ondertekend te worden door een verantwoordelijke leerkracht.

In de schouwburg. Laat voor ieders veiligheid de jassen en boekentassen achter aan de vestiairerekken in de foyer. De medewerkers van cc Het Bolwerk zal de leerlingen hun plaatsen aanwijzen. Wij zorgen ervoor dat de leerlingen zo gegroepeerd mogelijk bij elkaar kunnen zitten. Wij dringen er op aan dat leerkrachten in geen geval achteraan of bij elkaar gaan zitten. 

! Als leerkracht blijf je pedagogisch verantwoordelijk tijdens elke voorstelling. Als je merkt dat leerlingen van je klas het goede verloop van een activiteit storen, grijp dan in. Eventueel kan je het haantje-de-voorste van de klas bij jou in de buurt zetten.

Leerlingen mogen de zaal tijdens de voorstelling (in principe) niet verlaten. Drank, snoep, gsm en andere stoorzenders zijn in de schouwburg verboden.

We vonden de voorstelling leuk, saai, moeilijk, herkenbaar, toegankelijk… Laat ons weten wat jullie van de voorstelling vonden.

Na de voorstelling bezorgen we een evaluatieformulier aan de klasverantwoordelijke en het secretariaat. Bedankt om dit door te sturen naar al de begeleiders zodat we zoveel mogelijk input ontvangen over ons aanbod en onze werking.

Kleuters en lagereschoolleerlingen betalen 6 euro voor een theatervoorstelling en voor een actieve workshop. Een filmvoorstelling kost 4 euro. Begeleidende leerkrachten komen er gratis in. Houders van een vrijetijdspas betalen 50 % van de prijs.

Enkele dagen na de voorstelling krijgt de directie een factuur toegestuurd op basis van het aantal aanwezige leerlingen en vrijetijdspashouders dat op de dag van de voorstelling werd doorgegeven aan de balie. Gebruik bij de overschrijving zeker de juiste gestructureerde mededeling en respecteer de vooropgestelde betaaltermijn.

Opgelet: Wanneer het aantal afwezige leerlingen meer dan 10 % van het totaal aantal ingeschreven leerlingen bedraagt, rekenen wij ook de helft van de  ontbrekende plaatsen aan. Wanneer de hele klas de dag zelf niet komt opdagen, zijn wij genoodzaakt het volledig verschuldigde bedrag aan te rekenen.

Annuleren dient steeds schriftelijk te gebeuren. In elk geval zullen wij 50 % van de gereserveerde plaatsen factureren. Bij annulering minder dan
twee maanden vóór de voorstelling, factureren wij alle gereserveerde plaatsen. 

Soms moeten ook wij om redenen buiten onze wil een voorstelling afgelasten. In dat geval wordt de school zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Eventuele onkosten (bv. busvervoer) kunnen onmogelijk op cc Het Bolwerk verhaald worden.

Wij zijn een culturele bestemming binnen het subsidieprogramma dynamoOPWEG. Als je ons een bezoek wil brengen met je klas, kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn.

Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram, volgens de vaste dienstregeling, tijdens de daluren en met maximum 30 personen. Registreer je op www.cultuurkuur.be en vraag online een vervoersbewijs aan. Meer informatie www.cultuurkuur.be/dynamoopweg.

Graag eens op stap met de hele familie? Zin in een cultureel avondje uit? cc Het Bolwerk biedt een divers aanbod aan culturele activiteiten voor iedereen: overdag maar ook 's avonds, voor jong én oud, binnen en buiten onze muren. 

Bekijk het programma online, vraag onze seizoensbrochure of e-nieuwsbrief aan, en volg ons nieuws via Facebook of Instagram.

Van harte welkom!