do 25 nov
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 15.00
+- 1u20

Arne Sierens

Mouchette

Arne Sierens

Mouchette

30 jaar na het toen bejubelde ‘Mouchette’ brengt Arne Sierens een remake van die oerversie.

Schone mensen maken warmbloedig theater”, “Pakkend!”, “Niet te missen”, “Live flamenco!”, weerklonk het na de première van dit zowel naar inhoud als naar vorm aangepast stuk over mantelzorg.

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden bestieren voor haar zieke moeder. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

Wanneer het tot een ontmoeting komt, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. Hij komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.

Geen onschuldig stuk maar eentje dat wel enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren. ‘Mouchette’ veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. Zijn tekst werd meermaals bekroond.

door

Anemone Valcke, Wouter Bruneel (spel), Arne Sierens (tekst/regie), Myrddin De Cauter (gitaar), Jean-Yves Evrard (gitaar), Guido Vrolix (decor)