Axelle Red

Electro Acoustic

Axelle Red

Electro Acoustic

Vijf jaar na haar studioplaat ‘Rouge Ardent’ brengt Axelle Red ‘Exil’ uit. Ze werd hiervoor geïnspireerd in Memphis en Nashville, en raakte helemaal in de ban van de magie van de heuvels rond Hollywood. De samenwerking met Dave Stewart (Eurythmics) en een nieuwe generatie Scandinavische producers zorgden voor een sound met meer
pop en rock dan soul waarin ze volop haar stem verkent.

“Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die ‘grain’ houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat.”

Zowel in eigen land als in de Franse pers werd het album vol lof onthaald. De superlatieven wisselden elkaar af: “Melodieën die je optillen, je inspireren en meenemen naar elders”, klonk het bij radiozender Europe 1. Ook op zenders RTL, France Inter en France Bleu niets dan mooie woorden. “Haar beste album in 20 jaar” en “een plaat die alles heeft wat we graag horen”.

Samen met Dominique Vantomme, Wigbert Van Lierde en Simon LeSaint brengt Axelle een boeiende combinatie van elektronische invloeden en akoestische instrumenten.

Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die ‘grain’ houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat.
Axelle Red
Melodieën die je optillen, je inspireren en meenemen naar elders.
radiozender Europe 1
Haar beste album in 20 jaar en een plaat die alles heeft wat we graag horen.
RTL, France Inter en France Blue