Grote Markt concerten

Op zondag in augustus

Grote Markt concerten

Op zondag in augustus

Kom gerust langs en geniet mee! 

Op zo 01/08: The Caddy’s I swing- en oldiesrepertoire

Bert, Romain en Peter zijn drie door de wol geverfde muzikanten (mét stem) die in het swing- en oldiesrepertoire van de jaren 50 en 60 duiken en het publiek verwennen op feelgoodhits en uptemponummers van o.m. Louis Prima, Dean Martin, Elvis, The Everly Brothers, The Beatles, Otis Redding, Cliff Richard.

Uitschieters zoals That’s Amore, Just a Gigolo, Happy Days, Stand By Me, Wake Up Little Susie, Suspicious Minds worden op een gedreven en aanstekelijke manier vertolkt. Ook sluipt er al eens een recenter nummer, gestoken in een old school jasje, in de playlist.

The Caddy's - Bert (zang/sax/percussie), Romain (zang/gitaar) en Peter (zang/akoestische bas/voet-tamboerijn) - zeulen een professionele, mobiele, draadloze installatie mee in een caddy (vandaar dus: The Caddy's).

Op zo 08/08: Los Guantanameros I Latinomuziek

Weer of geen weer, twee gitaristen en een bongocero toveren een Latino sfeertje op de Grote Markt.

De ziel van de Gipsy Kings, Buenavista Social Club, Manu Chao of Los Lobos zal zomers weerklinken. 

Los Guantanameros hebben geen geluidsversterking nodig om de sfeer zwoel te maken. Ze bewegen zich naar de verschillende terrassen staan garant voor ambiance en meezing plezier maar ook fijne Zuid Amerikaanse luistermuziek behoort tot het repertoire.

Verwacht de gekende Latijns-Amerikaanse klassiekers zoals Brasil, La Bamba, Guantanamera , Chan Chan, Oye como va,  Burbujas de amor, Borequito… 

Op zo 15/08: Voskov I Een ode aan Luc De Vos

In de herfst van 2015 vond een muzikale ontmoeting plaats tussen zanger-gitarist Wouter Vander Veken en klarinettist Evert Verrecas.

Het opzet was: iets doen met nummers van Gorki. Veel tijd en woorden hebben de twee niet nodig gehad om te voelen: dit werkt! Een nieuw project was geboren: Voskov.

De missie van het duo: Vosnummers uitkleden, met veel liefde voor de meesterlijke originelen, maar toch ook steeds met een eigen creatieve twist. De unieke combinatie van zang, gitaar en klarinet maakt deze bewerkingen in al hun eenvoud bij momenten magisch.

Op zo 22/08: Rock au Vin I Vintagemusic à la carte

Deze vintage coverband brengt steengoede tijdloze klassiekers in een eigenwijs maar authentiek jasje brengt. De mobiele muzikale wandelt al spelend doorheen uw tuin of feestzaal, braderie of straatfeest. Moeiteloos bewegen zij zich tussen het publiek en zorgen voor de nodige ambiance of achtergrondmuizek. Zij brengen letterlijk de muziek tot bij u. Intiem en gezellig maar evengoed ambiance en dansbaar.

Op de playlist staan onder andere Cantaloup, Libertango, Ring of fire, Misirlou, I'm a believer ...

Op zo 29/08: Zsa Zsa Zsu I Gypsy swingpop

In deze mobiele act zorgen de drie dames van Zsa Zsa Zsu voor een poëtische retrosfeer op de Grote Markt van Vilvoorde. 

Een muzikaal gezelschap dat bewonderd wordt om hun muziek en instrumentale kunnen. De term ‘zsa zsa zsu’ betekent zoveel als vlinders in de buik. En het is juist dit ‘zsa zsa zsu gevoel’ dat de band wil overbrengen. De dames brengen pareltjes uit de oude doos, samen met hun meest swingende eigen nummers.

Door Annelies Emmerechts (vocals), Marijke Hellemans (gitaar/backing vocals) en Ansje De Groef (contrabas/backing vocals).