vr 12 nov
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 16.00
+- 2u00

Histrylogie

The History of Country

Histrylogie

The History of Country

Ondanks de wereldwijde populariteit van het genre, is country in België nog te vaak onbekend en onbemind. Johnny Cash is voor heel wat mensen een held, en de borstomtrek van Dolly Parton spreekt ook bij ons al decennialang tot de verbeelding, maar toch beschouwen velen country dikwijls nog als suikerzoete en melodramatische, zelfs enigszins lachwekkende jengelmuziek.

Geen nood, echter. Nee, geen paniek. Schrijver Christophe Vekeman en muzikanten Bjorn Eriksson en Walter Broes hebben het met veel geestdrift en vanuit hun bodemloze liefde voor het genre op zich genomen om definitief verandering te brengen in deze sneue situatie.

Cowboys en -girls, maar ook sceptici kunnen zich in ‘The History of Country’ laten bekeren of met schwung laten verrassen door hoogstaande virtuositeit, veelzijdige gevarieerdheid en spitante geestigheid. Leg je oor te luisteren, doe niet al te veel je best om je benen stil te houden, en de rest komt vanzelf.

See y’all on the road, folks!  

door

Christophe Vekeman (verteller), Bjorn Eriksson (zang/gitaar/pedal steel/banjo/viool), Walter Broes (zang/gitaar), Tomas De Smet (contrabas/elektrische bas), Frederik Van den Berghe (drums)