Hussein Al-Khalidi

Ik ben Hussein, wie ben jij?

Hussein Al-Khalidi

Ik ben Hussein, wie ben jij?

Ik ben 1m83 groot, ik weeg 80 kilo, ik heb grote handen, ik heb dikke lippen, ik heb bruine ogen, ik heb grote oren, ik heb een stevige neus … Zoals je ziet, fysiek alles tiptop in orde!

De Iraakse theatermaker Hussein Al-Khalidi woont sinds 2015 in België. Met ‘Ik ben Hussein, wie ben jij?’ houdt hij een monoloog over zijn plek in de maatschappij en zijn toekomst in West-Europa. Hussein is ook benieuwd naar wie er bij hem in de zaal zit en gaat graag de dialoog met het publiek aan. Hoe ben jij hier gekomen? Waar ben jij naar op zoek? Hussein zet zijn masker af en laat zich zien als mens én als speler.

Bij Madam Fortuna speelde hij mee in het theatraal concert ‘Eros en Thanatos’ en in de muziektheatervoorstellingen ‘Gemeenschap van schurken’, ‘Als we dansen, zal oma niet sterven’ en ’Een stad voor iedereen en niemand’. Hij regisseerde ‘Dromen zonder vleugels’, een project over de dromen van nieuwkomers.

Madam Fortuna is een kunstenorganistatie, actief in haar eigen stad Antwerpen, Vlaanderen en Europa en werkt met een mix van culturen en generaties. Participatie staat voorop. Madam Fortuna ontwikkelt muziek- en theaterprojecten. 

Productie: Madam Fortuna i.s.m. WIPCOOP/MAP

door

Hussein Al -Khalidi (spel/tekst/concept), Luk Nys (tekst/concept)

Bekijk de trailer