za 03 okt
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 14.00
+- 1u30

Kolonel Djafaar

Kolonel Djafaar

Met een stevige basis van percussie, gitaar en bas, zorgt Kolonel Djafaar voor een dansbare groove. Keys voegen daar een psychedelisch kantje aan toe. Laat je meeslepen door de verhalende melodieën van de vier koperblazers: van subtiele aanvullingen tot scheurende solo's. Het geheel geeft een heel eigen interpretatie van Afrobeat en Ethiojazz.

Net voor het nieuwe jaar 2019 nam Kolonel Djafaar een eerste EP op. Forgotten Kingdom brengt alles samen waar de 9-koppige band sinds 2016 naartoe heeft gewerkt. Live komt dit opzwepende geheel pas echt tot zijn recht. Het is dan ook niet toevallig dat Trefpunt hen in 2017 als Jonge Wolven tot beste live act kroonde. Daarna volgde een veelvoud aan optredens op de meest diverse plaatsen: van de plaatselijke schuur tot de meest begeerde podiumplekjes in Vlaanderen. Denk Trefpuntfestival Gent, Colora Festival en Gitannekesfoor. Met tonnen podiumervaring en een nieuwe set is Kolonel Djafaar helemaal klaar voor een zwoel concert. 

Enkele van hun grootste invloeden: Fela Kuti, Mulatu Astatke, The Budos Band, Jungle By Night en Black Flower.

door

Smith Doyin (tenor saxofoon), Willem De Mol (trombone), Dylan Meersman (trompet), Lodewijk Lefevre (bariton sax), Tom Speelman (toetsen), Jan De Grote (bas), Joris Wendelen (gitaar), Anton Van Hove (drum), Michel Suy (percussie)