Lili Grace

Lili Grace

Zomer 2017. Dienne en Nelle Bogaerts besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven - het verkeersongeval van hun broer - om te zetten in muziek. Ze trekken in een mobilhome door de Ardennen en leggen het trauma van hun kinderjaren onder een
denkbeeldige microscoop. Externe invloeden worden geweerd, en een select aantal vrienden ingeschakeld om hun concept in eigen beheer vorm te geven. Hun herinneringen vloeien over in melodieën, hun gesprekken vertalen zich in songteksten. De mooiste muziek ontstaat uit een noodzaak, vermoedden ze al lang. Maar nu weten ze het zeker.

'Silhouette' is een plaat die kinderlijke verbazing een duet laat zingen met volwassen verdriet. Die vertelt hoe twee kinderen een abrupte wending in hun leven een plaats proberen te geven in hun fantasiewereld. Die terugkeert naar het verleden en net daardoor de toekomst ontgrendelt. En die bewijst dat er zelfs in een emotionele krater tweestemmige schoonheid kan ontkiemen.

In 2012 haalde Lili Grace de finale van Humo's Rock Rally met 'zoete meisjespop'. Na die finaleplaats op Humo's Rock Rally, volgde een ep en een rits producties voor kortfilms en theater - zo werkten ze samen met Michiel Venmans, de jonge Brusselse regisseur die ondertussen clips maakt voor Mauro Pawlowski en Eefje de Visser.

Een diep persoonlijk, integer en speels relaas van die vreselijke gebeurtenis.
De Standaard
De sound van Lili Grace baadt niet langer in nachtduister, maar in onvoorwaardelijke warmte.
De Morgen
Twee engelachtige vrouwenstemmen gaan op het debuut van de Belgische groep Lili Grace een doorleefde dans aan met strijkers en elektronica. 
De Tijd

Lili Grace - Traveller

Lili Grace - Not God