za 19 okt
19u00

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 17.00 - € 8.50
+- 1u00

Ockham's Razor (UK)

This Time (8+) - Belgische première

Ockham's Razor (UK)

This Time (8+) - Belgische première

'This Time' (8+) vervangt 'Tipping Point' (7+) en is de Belgische première van Ockham’s Razors nieuwste show.

Dit awards winnend gezelschap doet zijn naam alle eer aan. Het is vernoemd naar William of Ockham: een Engelse filosoof en monnik uit de veertiende eeuw die belang hechtte aan zintuiglijke waarneming en ervoor pleitte niet meer te poneren dan nodig. Dit vernieuwend gezelschap van wereldklasse weet op een unieke manier circus en visueel theater te versmelten. 

'This Time' is een indrukwekkende voorstelling over tijd, leeftijd en de verhalen die we onszelf vertellen. Met een cast die reikt van 13 tot 60 jaar, maakt 'This Time' gebruik van de verbeeldende kracht van circus om met zelfontworpen materiaal een autobiografisch verhaal te vertellen. Zo schetst het de perceptie van kracht en kansen, of hoe we op allerlei manieren sterk zijn doorheen de verschillende fasen van ons leven.

Het is een voorstelling over verandering. Over wat in elk van ons verandert en wat niet.

De vier performers heffen, duwen en bewegen door elkaar in een wereld van kaders, drempels en richels. Lichamen worden hoog in de lucht opgehangen en dicht langs de grond geslingerd in vernieuwende bewegingen op trapeze en bascule.

Lee Carter, Alex Harvey, Faith Fahy, Charlotte Mooney (concept/spel), Charlotte Mooney, Alex Harvey (regie), Alison King (productie)

'This Time' gaat over tijd en verandering. Het luchttheatergezelschap Ockham's Razor roept een gevoel van verwondering op, een indrukwekkende band tussen de artiesten die zwaaien, balanceren en vliegen.
The Guardian
De mix van verschillende leeftijden staat centraal in 'This Time'. De vaardigheden en durf van de performers zullen me nog lang bijblijven.
British Theatre Guide