zo 22 sep
13u00

Bolwerkplein

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

straattheater
+- 4u00

Plein Publiq

gratis straattheater event

Plein Publiq

gratis straattheater event

Welkom voor een namiddag boordevol gratis cultuurplezier en animatie voor iedereen op autovrije zondag!

Met verrassende acrobatische acts, indrukwekkende performances, ludieke workshops en ateliers.
Vaak een beetje gek, maar ook breekbaar en poëtisch, zinnenprikkelend geniaal, of hachelijk en opwindend.
Om naar te kijken of om mee te doen, om van te proeven en om van te genieten, sowieso plezant en van begin tot eind gratis.

 

PEEK-A-BOO! A Knock-Out Comedy - Compagnie Charlie

In the left corner … Boğa Crackin’ Pas͑tek ! In the right corner … Galli Royal Pas͑tek !

Elke dag gaan ze met elkaar op de vuist: voor een ei, een verloren weddenschap, een vrouw, in voor- en tegenspoed, voor vergane glorie, voor eeuwige roem. Het zijn bohemers, boksers, broers! Slechts één wordt de King van de Ring. En de dag nadien begint alles van voren af aan.

Peek-a-Boo! is een straattheatervoorstelling voor jong en oud, een boksmatch vol kluchtige acrobatie en onweerstaanbare slapstick.

Villa Verdraaid – Wietske Vogels - vanaf 2,5 jaar

Welkom in de magische wereld van Villa Verdraaid. Waar tafels dansen, hoedjes vliegen en de vlucht van kegels op ieder moment op stop kan worden gezet…

Wietske Vogels en Guido van Hout bundelen hun krachten in deze vrolijke voorstelling die theater en circus samenbrengt. Wietske heeft een passie voor ringen en Guido jongleert met van alles en nog wat. Samen spelen zij op hoog niveau met de zwaartekracht en maken elkaar als broer en zus graag het leven zuur.

Les filles du 2ème – Lady Cocktail

Pas ontslagen door de lokale conservenfabriek in hun provinciestadje ontpoppen drie opgedraaide grieten zich tot slapstick syndicalisten. Gerecycleerd tot straatartiesten geven de drie “desperate housewives” in hun blauw werkplunje een spetterende acrobatieshow aan de trapeze ten beste. Vrouwelijk, heldhaftig, vrolijke provocerend en professioneel ingeblikt: een explosieve cocktail om te drinken met de vuist in de lucht en de haren in de wind!

slotact om 16u30

Springtime - Hendrik-Jan & Merel Kamp

Een over the top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Van eerste ontmoeting tot en ze leefden nog lang en gelukkig…

Een man en een vrouw hangen aan industriële veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een beperkte bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn.

Een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal.

En een hele middag animatie:

Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam, maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen… Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.

 • van 13u30 tot 14u15
 • van 14u45 tot 15u30
 • van 16u00 tot 16u45
   

Monsters met tandenstokers als tanden, roze prinsesjes en een vet stoere auto. Niets is te gek! In het ‘Klei atelier’ van Hanna de Mink is het toveren geblazen.

Steek je handen maar uit de mouwen en maak met klei, boetseerhoutjes en verf de meest bijzondere creaties. Het resultaat mag natuurlijk mee naar huis!

 • doorlopend van 13u00 tot 17u00
   

Hoeveel frietbeat zit er in jouw aardappel? Een machine die jouw aardappel laat dansen? Komt dat zien! DJ Frietmachine is de meest swingende aardappel-installatie die er bestaat. Hij meet, weegt en bekijkt of jij geaard bent. Is dat het geval dan draait hij een vette plaat voor jou en jouw aardappel! Plaatje afgelopen, frietje klaar.

 • van 13u00 tot 15u00
 • van 15u30 tot 17u00
   

Hup rond in een surrealistisch landschap van touw, ballen en banden. Je springt van hoge bergtoppen in diepe dalen en klautert weer omhoog. Alles kan... maar pas op! Je bent nooit alleen op zo’n playscape. Misschien ontmoet je wel een vriendelijke beer... of een vies monster??!

 • doorlopend van 13u00 tot 17u00
   

‘Onder de tafel’ is een installatie van meubels die een ander leven kregen. Soms staan ze op hun kop of er ontbreken onderdelen aan. De laadjes zijn gevuld met lapjes, zonnebrillen, lepeltjes of rolletjes gekleurd plakband.

Hier kan je kleuter zelf ontdekken, vormgeven, knutselen, spelen, ordenen, veranderen. ‘Onder de tafel’ is een uitnodiging om je fantasie te volgen en te spelen. Onder en boven de tafel.

 • doorlopend van 13u00 tot 17u00
 • voor de allerkleinsten
   

Workshop initiatie circustechnieken. 

 • doorlopend van 13u00 tot 17u00
 • voor iedereen