wo 20 mei
10u00

digitaal evenement

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 12.50
+- 0u00

SKaGeN

WatchApp #1: Emmi & Leo

SKaGeN

WatchApp #1: Emmi & Leo

In deze bizarre tijden is het zoeken naar een innovatieve manier om theater te maken.

SKaGeN presenteert met 'WatchApp #1: Emmi & Leo' een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp. 

Opgelet: ticket(s) bestellen voor deze unieke theaterervaring kan slechts tot maandag 18 mei.

 

   

WatchApp #1: Emmi & Leo

Twee mensen, Emmi en Leo, leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp. 

En jij kan daar van in het begin bij zijn. Wij zetten je namelijk samen met Emmi en Leo in een WhatsApp-groepje. Vanaf dat moment kan je meekijken elke keer zij een berichtje naar elkaar sturen. En dat is natuurlijk leuk, dat stiekem binnenkijken. 

Je kan meelezen hoe Emmi en Leo elkaar stukje bij beetje leren kennen en dat is spannend, want zowel Emmi als Leo zijn tot elkaar aangetrokken. Maar uiteraard loopt dat niet allemaal van een leien dakje. En uiteraard willen ze elkaar ook wel eens zien.

Geniet ervan om in real-time te volgen hoe Emmi en Leo elkaar berichtjes sturen. ‘s Morgens, ‘s middags, op alle mogelijke uren van de dag en de nacht. Je kent dat wel, langzaam verliefd worden op iemand. En een onmogelijke liefde, dat zal je ook al wel eens hebben meegemaakt.

Geniet van de spanning, van het mee zitten wachten op een antwoord, van alles wat je zo goed kent... Kortom 'Emmi en Leo' is een zalige guilty pleasure, uiterst verslavend, maar oh zo leuk.

4 weken lang kan je Emmi en Leo volgen. 4 weken lang entertainment op alle mogelijke momenten van de dag voor de prijs van een Gin-Tonic. Waar wacht je nog op?

‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

   

Praktisch

Om van dit uniek theater te kunnen genieten, heb je een smartphone en Whatsapp nodig.

Koop je ticket ten laatste op maandag 18 mei en ontvang na je bestelling alle praktische informatie. Voor elk ticket dat je koopt, moet je een gsm-nummer en e-mailadres ingeven om de voorstelling te kunnen volgen. 

De voorstelling start op woensdag 20 mei en loopt gedurende 4 weken.

Door een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’ te kopen, sta je toe dat SKaGeN jouw telefoonnummer toevoegt aan een WhatsApp-groep en jou voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met jouw gegevens. Na de voorstelling worden jouw gegevens verwijderd uit hun bestanden.

   
Snedige, zinnenprikkelende dialogen tussen Emmi en Leo via WhatsApp. Spannend!
Lien Van de Kelder
Verslavend. You won't regret it. Hashtaaag Ikwilmeeeeer.
Ikram Aoulad

SKaGeN

Het avontuurlijke Antwerpse theatercollectief SKaGeN is niet vies van technische hoogstandjes. Hun voorstellingen ‘Hector Man’ en ‘La Merde’ (‘De Pest’) waren destijds live gemaakte films in een blue key omgeving en technisch hun tijd ver vooruit. In ‘Zeestuk creëerden Clara van den Broek en Korneel Hamers een virtueel museum. Voor Closer liet Mathijs F Scheepers zelfs een nieuwe app schrijven zodat de voorstelling vanop de smartphone live vanuit verschillende hoeken kon worden gevolgd.

credits

Van: Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer & Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio