Theater Tieret

Meneer Linh

Theater Tieret

Meneer Linh

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter en zichzelf. Maar het nieuwe land voelt vreemd en koud aan. Tot hij op een dag meneer Verstichelen ontmoet. Die vertelt hem honderduit over het nieuwe land, de nieuwe stad en nieuwe gezichten. Warme woorden in een nieuwe taal. Ze verstaan elkaar niet. Maar toch luisteren ze, heel gretig, woord voor woord.

Tieret bewerkte ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap. Vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit.

Wij geven u een meester-verteller, een poppenspeler-pur sang … en Meneer Linh. En een uur lang vuur dat nog dagen blijft nasmeulen.

door

Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohammed Tajaouart (spel), Joost Van den Branden (scenario en tekst), Patrick Maillard (poppen), Steven Bosmans (techniek)

trailer


1e en 2e middelbaar

55 minuten

max 200 leerlingen