Theater Tieret

Raspoetin

Theater Tieret

Raspoetin

Wie niet weg is, is gezien ...

Aan het hof van de laatste tsaar, Nicolaas II, gonst het van de geruchten, halve complotten en hele intriges. Middelpunt van dit alles is de “bezeten monnik” Raspoetin: gebedsgenezer en vertrouweling van de tsarina. Door sommigen aanbeden, door velen gehaat, maar vooral door iedereen gevreesd.

100 jaar na zijn dood ontrafelt Theater Tieret heel zorgvuldig de waarheid achter de mythe. In een wolk van wierook en kruitdamp vertellen we het verhaal van de laatste tsaar, de wonderschone liefde tussen kroonprins Aleksej en zijn zus Anastasia en vooral het verhaal van hem … Raspoetin!

Voor ‘Raspoetin’ dook Tieret in de geschiedenisboeken om ons publiek mee te nemen naar het duistere Rusland van de laatste tsaar. Met als resultaat een meeslepende, historische én hysterische rollercoaster vol poppen, muziek en zwarte magie. Hier vloekt men niet … Raspoetin ziet u!

door

Vik Noens, Joost Van den Branden, Bart Van der Heijden (spel), Joost Van den Branden (scenario), Gert Dupont (coaching), Patrick Maillard (poppen), Geert Noppe (muziek), Steven Bosmans (techniek)

fragment


doelgroep

5e en 6e leerjaar