Bolwerk zomerterras

13 augustus 2020

Onder de noemer 'zomerterras' lanceert cc Het Bolwerk de twee laatste weekenden van augustus een reeks van 7 openluchtconcerten op het Bolwerkplein.

Het cultuurcentrum stelde een divers programma samen met zowel lokaal als internationaal talent. Aan democratische prijzen, voor een zittend publiek en helemaal coronaproof.

Een gevarieerd muziekprogramma

De rijke variatie aan muziekgenres in dit programma zorgt voor een aanbod naar ieders smaak. De concerten variëren van Vlaamse klassiekers en moderne songs over Turkse en Spaanse muziek tot Franse chanson.

De concerten van het weekend van 28 augustus verwijzen naar de BELPOP Bonanza wandelroute die deze zomer in Vilvoorde wordt georganiseerd: Riguelle chante Brel, Johan Verminnen en Chico y Altamira komen aan bod in de rijke Vilvoordse Belpop-geschiedenis. 

Het volledige programma:

zomerterras bolwerk
zomerterras bolwerk
Het cultuurcentrum verblijdt al een hele zomer lang wijkbewoners met ‘zomersurprises’: mobiel straattheater dat tot bij de mensen thuis wordt gebracht. Met deze ‘zomerterras’-openluchtconcerten kunnen we een stap verder gaan en verwelkomt het cc weer bezoekers op zijn Bolwerkplein. Gezeten aan tafels in hun bubbel van 2 of 4, kunnen muziekliefhebbers op een veilige manier genieten van verschillende muziekgenres. Indien gewenst zelfs met een van de zomerterras ‘concertboxen’ die door BObar worden aangeboden. Wij zijn vooral blij dat we de Vilvoordenaars opnieuw cultuur kunnen aanbieden, op een veilige manier en met lokale musici. De cultuursector heeft het de laatste maanden zeer moeilijk gehad en we doen er alles aan om in Vilvoorde culturele activiteiten coronaproof te laten doorgaan. We zien hier echt naar uit.
Schepen van cultuur Moad El Boudaati

Gratis concerten met Vilvoordse musici

Om alle drempels weg te nemen en om lokale muzikanten weer een podium in eigen stad te bieden, wordt elke zondag een concert gratis aangeboden:

  • zo 23 augustus om 11u00: Tatyos Ensemble met o.a. Vilvoordenaar met Turkse roots Mevlüt Akgüngör
  • zo 30 augustus om 16u00: Chico y Altamira met o.a. Vilvoordenaars met Spaanse roots Chico en Tinin

#samentegencorona

Uitzonderlijke tijden vragen om een uitzonderlijke aanpak, daarom heeft het centrum aangepaste maatregelen getroffen die meermaals onder de aandacht van de bezoekers zullen worden gebracht.
Per openluchtconcert worden maximum 200 tickets ter beschikking gesteld. De tickets worden online verkocht in bubbel van 2 of 4, telkens met vermelding van de contactgegevens van de ticketkoper. De tafeltjes waaraan deze bubbels plaatsnemen worden voldoende uit elkaar geplaatst en de drank wordt aan tafel bediend. Lees er meer over bij de voorstellingen. 

info en tickets

De tickets voor deze concerten worden online verkocht of na afspraak via de balie die vanaf ma 17 augustus weer bereikbaar is.