Cultuur via livestream naar Vilvoordse woonzorgcentra

9 maart 2021

Op dinsdag 09 maart brengt cc Het Bolwerk culturele ontspanning tot bij de bewoners van de woonzorgcentra De Rietdijk, Filfurdo en De Stichel dankzij de livestream van ‘Sommers of 69’ een wervelende show van Willy Sommers. Meer dan 80 woonzorgcentra en zorginstellingen tekenden enthousiast in op dit initiatief van 26 cultuurhuizen verspreid over Vlaanderen.

Elke Van Neyghem, cultuurfunctionaris: “cc Het Bolwerk heeft een jarenlange traditie van matineeconcerten op dinsdagnamiddag. Nu door corona onze activiteiten stilliggen en heel wat senioren hun vaste uitstap naar het cultuurcentrum zagen weggevallen, biedt deze livestreaming een veilig alternatief. Dankzij het feit dat de meeste bewoners gevaccineerd zijn, kunnen zij weer in groep van activiteiten genieten en deze show is een eerste initiatief dat wij hen graag aanbieden. Bovendien kunnen we zo ook de minder mobiele residenten van de centra bereiken die niet tot in het cultuurcentrum geraken. Ook zij kunnen op deze manier ook het optreden bijwonen en genieten van deugddoende ontspanning.”

Woonzorgcentrum, Ann Verhaeren, directeur residentiële ouderenzorg: "Deze livestream zorgt ervoor dat we onze mensen weer kunnen laten genieten van cultuur! Met dank aan al onze medewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven om onze bewoners een zinvolle en plezante dagbesteding aan te bieden. Een zeer fijn initiatief van de stad. Dit is toch weer een stap naar een normaler leven. Wij, bewoners en medewerkers, kijken uit naar de dag dat we de artiesten terug in Filfurdo mogen uitnodigen!" 

Samenwerking tussen cultuurcentra en woonzorgcentra

De show vindt plaats in het Liers Cultuurcentrum. Het liveoptreden wordt er op het podium gestreamd en in samenwerking met meerdere cultuurcentra tot naar de woonzorgcentra gebracht. cc Het Bolwerk ondersteunt de deelnemende Vilvoordse woonzorgcentra op vlak van cultuurbeleving en zorgt er technisch maar ook op vlak van sfeercreatie voor dat de bewoners hier echt van kunnen genieten. Alsof ze naar een voorstelling kwamen.

Willy Sommers “Sommers of 69”

De zomer van 69 kan niet lang genoeg duren voor Willy Sommers en de zijnen. De tour ‘Sommers of 69’ brengt je terug naar 1969 en the summer of love. Hij grijpt terug naar zijn vroegste inspiratiebronnen: de songs die hij dat jaar coverde met The Yeats. Denk aan ‘Sugar, Sugar’ van The Archies, ‘Those Were The Days’ van Mary Hopkin en ‘Sorry Suzanne’ van The Hollies. Willy vergeet natuurlijk evenmin zijn eigen halve eeuw greatest hits niet. 'Sommers of 69' is een muzikale throwback naar 1969 en de summer of love.