cultuurcentrum wordt vaccinatiecentrum

26 januari 2021

Cultuurcentrum Het Bolwerk wordt momenteel klaargestoomd om als vaccinatiecentrum (VC Bolwerk) gefaseerd alle inwoners van Vilvoorde en Machelen te ontvangen voor hun vaccinatie (persbericht). Als cultuurcentrum organiseren we voorlopig dan ook geen theatervoorstellingen of concerten in onze schouwburg en ook zaalverhuur is uitgesloten. 

Ook al betreuren we met z'n allen dat we jullie pas na de zomer weer in onze theaterzaal kunnen ontvangen voor een welkome portie cultuur, toch blijven we nog even de pauzeknop indrukken zodat we na de vaccinatie naar een veiliger, "nieuw" normaal kunnen overstappen. Een brede vaccinatie van minimum 70% van onze bevolking heeft nu absolute prioriteit en biedt het enige perspectief op een wereld waarin we de culturele draad weer kunnen oppakken. 

Toch blijven we ondertussen zeker niet bij de pakken zitten...

  • Als partner van 'Nuff Said bieden we ook in februari iedere vrijdagavond gratis de online liveshow De Wereld Staat Stil aan waar volgende vrijdag 29 januari om 21u00 Vilvoordenaar Ish Ait Hamou een van de gasten is.
  • Daarnaast doen we mee aan De Week van de Belgische Muziek en stellen we op basis van jullie input een Bolwerk Top 100 samen die op zaterdag 13 februari op het Bolwerkplein, in de winkelstraten van Vilvoorde en een selectie op Radio Moetoen te horen zal zijn. Lees verder hoe je kans kan maken op een cadeaubon van 50 euro door jouw top 3 in te sturen.  
  • Bovendien werken onze programmatoren achter de schermen aan een alternatief programma op andere locaties. Wij willen immers graag klaar staan om jullie weer een versterkende portie cultuur aan te bieden als de corona veiligheidsmaatregelen het ons weer toelaten.

Het Bolwerk-team werkt vooral van thuis uit en zal deels meedraaien in het vaccinatiecentrum. Wij nemen in de loop van de volgende dagen contact op met alle tickethouders van eerder verplaatste voorstellingen voor de verdere opvolging, en blijven graag telefonisch of per mail beschikbaar op maandag- en donderdagvoormiddag. Hou zeker onze website en sociale media-kanalen in de gaten voor meer nieuws.