Derde editie van ‘Nuff Said in de schouwburg

28 januari 2022

Voor zijn derde editie in Vilvoorde verplaatst ‘Nuff Said zich naar de schouwburg van het cultuurcentrum. ‘Nuff Said werd groot in Antwerpen en vertakte zich ondertussen naar podia in Genk, Brussel, Rotterdam en Amsterdam. In september 2021 werd dit concept ook in Vilvoorde gelanceerd. Na twee edities in De Kruitfabriek ontvangt het gezelschap op woensdag 02 februari de special guests Fuad Hassen, Marie Daulne (Zap Mama), Emma Lesuis en Nigel Williams in de schouwburg van het cultuurcentrum.

Sedert vorig jaar kan je zowat iedere maand in Vilvoorde terecht voor wervelende ‘Nuff Said-show met zowel nieuwe talenten als gevestigde waarde uit de comedy, hiphop, jazz en spoken word scene. De eerste edities vonden plaats in De Kruitfabriek, maar vanaf 2022 verplaatst het concept zich naar het cultuurcentrum. Huisband Lucid Lucia (voorheen BRZZVLL) brengt elke editie een cocktail van psychedelic funk, African grooves en barstende jazzbeat.  
Stand-up revelatie Serine Ayari, zelf afkomstig uit Vilvoorde, is de host van de avond in haar thuisstad.

‘Nuff Said betekent letterlijk “genoeg gezegd” en verwijst naar de gezellige en ontspannen festivalsfeer die telkens weer wordt gecreëerd. Mensen komen om te lachen en om te genieten van comedy, muziek en woord. De avond start om 20u00 met een lokale dj: Friskobar Soweto uit Vilvoorde. Vanaf 20u30 wordt een afwisselend programma aangeboden met telkens 4 nieuwe gasten. Dit zijn zowel lokale als internationale artiesten en zowel gevestigde waarden als opkomend talent.

Schepen voor cultuur Moad El Boudaati: “Ik heb zelf hele goede herinneringen aan de Antwerpse ‘Nuff Said-shows uit mijn studententijd. Het concept is in de voorbije 10 jaar sterk gegroeid en blijft zich uitbreiden. Het staat hier in Vilvoorde nog maar in zijn kinderschoenen, maar ik ben ervan overtuigd dat het aantal bezoekers zal blijven groeien. In tijden als deze is het goed om klein te beginnen en onze inwoners op een veilige manier een verscheidenheid aan artiesten en disciplines te laten ontdekken.”

Mourad Bekkour, initiator en curator van dit cultuurconcept: “Comedy, literatuur, muziek … het komt allemaal aan bod. Underground kruist zowat elke maand de mainstream in een uniek ‘Nuff Said-recept. De show verzamelt heel verschillende talenten, maar ook diverse bezoekers en dat maakt het zo boeiend. Onze werking wordt sterk uitgebreid en we zijn blij dat ook Vilvoorde mee in het concept is gestapt.”

In Vilvoorde is iedereen welkom in het cultuurcentrum op woensdag 02 februari, woensdag 06 april en woensdag 11 mei.

Voor meer informatie over het programma en de artiesten, kan je steeds terecht op de website van beide partners: https://www.hetbolwerk.be/programma/podium/nuff-said-words-beats-jokes en www.nuffsaid.be.