Piano Days 2021

25 juni 2021

Als onderdeel van het festival Piano Days van Cultuur Noordrand stapte Koor&Stem naar drie lagere scholen in de Noordrand van Brussel. 

Het traject met Koor&Stem was oorspronkelijk onderdeel van het pianofestival Piano Days 2020, maar werd uitgesteld wegens corona. De scholen waren zeer enthousiast en verschoven de workshops naar het voorjaar van 2021.

In Grimbergen, Meise en Vilvoorde kregen kinderen van de tweede en derde graad een divers en rijk repertoire van liedjes aangeleerd. Ze leerden openstaan voor muziek uit andere tijden en culturen en leerden samenwerken aan een project.

Centraal stond het lied Wau Bulan, een volkslied uit Maleisië over een vlieger die als hij hoog in de lucht vliegt de vorm van een halve maan heeft. Hun harde werk werd vereeuwigd in drie leuke videoclips, zodat ook (groot)ouders, broers en zussen kunnen meegenieten van het resultaat.

Vilvoorde (SBS De Puzzel) op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=TVg5HVqruUo

Grimbergen (GBS De Negensprong) op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=aJtY60nozF0

Meise (GBS Sint-Brixius-Rode) op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=YAb5GG8OT1A

Partners: Koor&Stem, GBS De Negensprong (Grimbergen), GBS Rode (Meise), SBS De Puzzel (Vilvoorde), Cc Strombeek, GC de Muze van Meise, cc Het Bolwerk, RINGtv, Cultuur Noordrand

www.cultuurnoordrand.be