do 01 jul
00u00

Bolwerkplein

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 0.00
+- 0u00

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

Culturele route langs unieke stukjes Vilvoordse Belpop-geschiedenis

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

Culturele route langs unieke stukjes Vilvoordse Belpop-geschiedenis

Hou je van muziek en wil je een culturele dimensie toevoegen aan een gezonde wandeling rond Vilvoorde? 

Wandel of fiets langs de Vilvoordse plekken waar muzikale geschiedenis is geschreven. De route is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux (Humo, Radio 1, Canvas) en Jimmy Dewit a.k.a. Bobby Ewing (Discobar Galaxie), twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Deze heren maken sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. Ze hebben zich helemaal ingewerkt in het Vilvoords muzikaal erfgoed en zijn vanaf deze zomer onze gidsen. Benieuwd? Nostalgisch? Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen of een fiets, en een smartphone...Jan en Jimmy nemen je mee op pad en houden halt aan onder andere de Cantina Caramba, Café De Wolvin, Het 13de gebod, De Kuiper en Domein Drie Fonteinen...

Wij schotelen een leuke tocht van zo'n 14 km voor langs 10 Belpop-locaties. Bij elke plek hangt een QR-code waarachter een mooi verhaal in woord en beeld gebracht wordt. Belpop Bonanza is ook terug te vinden in andere naburige gemeenten.

Bekijk het overzicht en laat je inspireren tot leerrijke verrassende culturele wandelingen. 

 

 

 

 

Vilvoorde heeft ook het geluk dat er een nummer over de stad is geschreven. ‘Vilvoorde City’ geeft mooi de tijdsgeest van de stad toen weer. Ook een ontdekking voor mij was de muzikale aanwezigheid van de Spaanse gemeenschap in Vilvoorde.
Jan Delvaux, reportage RINGtv