wo 16 feb
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 12.00
+- 1u30

The Chai Connection

The Chai Connection

UPDATE: omwille van de coronaveiligheidsmaatregelen kan er geen www-maaltijd aangeboden worden voorafgaand aan dit concert. 

Wouter Vandenabeele en Thomas Noël ontmoetten elkaar voor het eerst in de donkere jaren ‘90 als leden van een underground folkgroepje waarmee ze een tijdlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten. Hun muzikale wegen splitsten, maar in 2014 kwamen ze elkaar opnieuw tegen.

De honger om samen te werken was groot en dus doken ze van het ene project in het andere. Zo was er onder andere een samenwerking met de Turkse zangeres Özge Öz Erdoğan in het kader van het Yolda-project van De Centrale en de Handelsbeurs. Ook speelden ze samen met Palestijnse muzikanten in Ramallah. En gingen ze op tournee met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo.

Bij dit laatste wapenfeit trokken ze gitarist Jeroen Knapen aan boord. Dit trio werd later uitgebreid met de Canadese percussionist François Taillefer en The Chai Connection zag het licht. Ze brengen naast de gebruikelijke tapas en pasta ook sentimentele walsjes, bluesy grooves, oriëntaalse wijsjes én Sefardische muziek.

door

Wouter Vandenabeele (viool/mandoline), Thomas Noël (piano/gitaren/zang), Jeroen Knapen (gitaren/zang), François Taillefer (percussie)

The Chai Connection
c_Karolina Maruszak