wo 19 apr
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 18.00 - € 12.60
+- 1u10

Justin Adams (GB) & Mauro Durante (IT)

Still Moving

Justin Adams (GB) & Mauro Durante (IT)

Still Moving

Gitarist, producer en componist Justin Adams creëerde de legendarische ‘Robert Plant & The Sensational Space Shifters’. Zijn productie van de albums van Tinariwen en Rachid Taha benadrukken zijn gevoel voor de Noord-Afrikaanse groove, terwijl hij in zijn bekroonde samenwerkingen met Juldeh Camara griottraditie met de rauwe bluesgeest verbond.

Zijn werk met Jah Wobble en Sinéad O'Connor was doordrenkt met de geest van Londense postpunk, terwijl zijn solo-gitaaralbum ‘Ribbons’ door het tijdschrift ‘Songlines’ werd geroemd in de top 50 van albums van het afgelopen decennium.

Deze nieuwe samenwerking met Mauro Durante spruit voort uit een concert tijdens de legendarische Notte de Taranta in Puglia, waar de twee voor het eerst samen speelden. De twee geestverwanten herkenden zich in de trance-ritmes van Taranta die de "melancholie" of de blues overstijgen.

Mauro Durante toert al jarenlang de wereld rond met Ludovico Einaudi bij wie hij viool en framedrums speelde. Hij is één van de leidende spelers van de Zuid-Italiaanse pizzica-stijl en leidt Canzoniere Grecanico Salentino.