vr 11 feb
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 15.00 - € 0.00
+- 2u20
pauze inbegrepen

Marcel Vanthilt, Jo Lemaire, e.a.

Belpop 80's

Marcel Vanthilt, Jo Lemaire, e.a.

Belpop 80's

Deejay Gust De Coster vond de radio niet uit, maar wel de benaming “Belpop”. We spreken over het begin van de jaren ’80, een periode waarin de Belgische rock in de slipstream van de punk en vooral de new wave hoogtij vierde.

In zijn veelbeluisterde programma ‘Vrijaf’ op Radio 2 besteedde De Coster bijzonder veel aandacht aan Belgische groepen als TC Matic, The Kids, De Kreuners, Arbeid Adelt!, The Scabs, The Machines, 2 Belgen, Nacht Und Nebel, Elisa Waut. En droeg zo bij aan een nooit eerder gezien succes van Belgische bands in die tijd.

Vier Belpop-artiesten die nog steeds actief zijn, brengen deze hoogdagen weer tot leven met liveoptredens. Twee mannen en twee vrouwen: Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt!), Peter Slabbynck (Red Zebra), Jo Lemaire en Elsje Helewaut (Elisa Waut). Elk brengen ze hun beste nummers uit de jaren ’80 en coveren ze ook hits van andere Belpop-artiesten.

Gust De Coster zorgt voor de rustpunten met interviews en straffe verhalen uit de Belpopperiode alsof ‘Vrijaf’ nooit uit de ether verdwenen is. Foto’s, platenhoezen, affiches en tickets uit die tijd dompelen je nog meer onder in de geest van de Belgische muziek van de jaren ’80.