Muziektheater De Kolonie met Lucas Van den Eynde

Onheil in Black Creek

Muziektheater De Kolonie met Lucas Van den Eynde

Onheil in Black Creek

Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrenst, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken.

Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse TV en theaterwereld. Aan zijn zijde staan multi-instrumentalist Bo Spaenc en gitaarsidekick Bart Van Huyck. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale ritmes. De muziek - mét ruimte voor improvisatie - geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek mee wegduiken voor onverwachte steigering van de plot!

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

door

spel en concept Lucas Van den Eynde (spel/concept), Hugo Matthyssen (tekst), Bo Spaenc (compositie/muziektheatraal concept), Bo Spaenc & Bart Van Huyck (livemuziek)

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, ccBe

Pat Verbruggen