za 04 nov
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 18.00 - € 12.60
+- 1u30

Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets? Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Rumi Passion

Rumi Passion

(Osama Abdulrasol & Filip Standaert, Stroom van Liefde)

Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen. Veel van zijn inzichten kwamen er door zijn ontmoeting met de derwisj Shams-e Tabrizi. Het bracht hem op een innerlijke roetsjbaan die hem uitdaagde om zijn kennis los te laten en naar een hoger niveau te reiken. Een tour de force die vandaag nog tot de verbeelding spreekt.

Rumi’s levenswandel en zijn bijzondere band met Shams worden aangegrepen voor een allesomvattend schouwspel, compleet met een uniek decor, wervelende dans en poëzie.

door

Osama Abdulrasol (compositie/qanun/oed), Farnoosh Khodadadeh (daf/zang), Pelin Başar vervangt Mevlüt Akgüngör (ney/tambour), Shabab Azinmehr (setar/zang), Damla Aydin (cello), François Taillefer (multipercussie), Khaled Al-Hafez (zang), Işıl Bıçakçı (dans), Griet Desutter (woord), Filip Standaert (regie)

Filip Standaert, Osama Abdulrasol, Farnoosh Khodadadeh (concept), Alexander Ronsse (scenografie/lichtontwerp), Jonas Slaats (theoloog en advies dramaturgie), Inge Coleman (kostuums)

In samenwerking met Evil Penguin TV, coproducent.

in de pers

"In de verzen van Jalal ad-Din Muhammad Rumi (1207-1273) zit iets heel moois, dat de tijd overstijgt. (...) Dat 'iets' is eenvoudige wijsheid. En Rumi Passion brengt die eenvoud naar voren in een subtiele en gelaagde productie met muziek, dans, zang en declamatie."
De Standaard ★★★★☆

AVS reportage over danseres/choreografe Isil Biçakçi