vr 25 nov
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 16.00 - € 11.20
+- 1u30

Sonico

Piazzolla-Rovira: La Noche del Encuentro

Sonico

Piazzolla-Rovira: La Noche del Encuentro

Het in Brussel opgerichte ensemble Sonico brengt hulde aan een magische ontmoeting tussen twee grootmeesters van de tango.

Astor Piazzolla's “tango nuevo” heeft een centrale plaats ingenomen bij de geboorte van de moderne tango, ook wel “tango vanguardia” genoemd. Sonico wil een groter spectrum van deze beweging laten zien via de figuur van de Argentijnse componist Eduardo Rovira en zijn "moderne tango". Rovira wordt ten onrechte beschouwd als de "andere Astor Piazzolla" vanwege zijn fundamentele rol in de creatie van de "nieuwe tango" tijdens de avant-garde van Buenos Aires in de vroege jaren ‘50.

Piazzolla en Rovira traden slechts één keer op dezelfde avond op: op 8 maart 1966 in Gotàn.
Sonico grijpt dit sleutelmoment aan om ons terug te brengen naar ruim een halve eeuw geleden toen beide avant-garde tangomakers voor de eerste en enige keer samenspeelden.

In maart 2021 vierde Sonico het honderdjarig bestaan van Astor Piazzolla met de pre-release van het derde album ‘Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango’ tijdens het
Klara Festival in BOZAR. Het werd bejubeld als het meest bekeken concert van het hele festival.

door

Lysandre Donoso (bandoneon), Stephen Meyer (viool), Ariel Eberstein (bas), Ivo De Greef (toetsen/piano), Camilo Cordoba (gitaar)