Theater FroeFroe

Odyssee (10+)

Theater FroeFroe

Odyssee (10+)

of De Lange Weg Naar Huis

Je komt ogen tekort in deze theaterbewerking van de meest waanzinnige queeste aller tijden.

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos.

Elke dag verzint zijn zoontje Makos avonturen voor zijn vader. Zijn papa is een held en zal Poseidon verslaan. Eens komt hij thuis. Dat weet Makos zeker. Maar zijn mama, Penelope, heeft zo haar twijfels...

Dit is het verhaal van Odysseus, vol varkens, goden, cyclopen en een zoon en een moeder, die tevergeefs wachten op zijn thuiskomst. Over Odysseus, die wel een hele lange weg naar huis neemt.

Theater FroeFroe heeft een grote liefde voor klassiekers ('Macbeth', 'Orfee', 'Labyrinth', 'Helena'…). Michael De Cock deelt die liefde. Naast directeur van de KVS is hij ook een gewaardeerd jeugdauteur met o.a. ‘Vliegen tot de hemel’ (naar Ovidius - Zilveren Griffel) en ‘Veldslag om een hart’ (naar de Illias – Boekenleeuw).

door

Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters (spel) Jotka Bauwens, Danaë Bosmans (dans), Fien Van Der Aa (live muziek), Marc Maillard (regie), Michael De Cock (tekst)

(…) een spannend verhaal met acrobatische en spectaculaire nummers (…) in een bijzonder inventief decor. (…) De grote groep vertolkers speelt daarbij met een verbazingwekkende precisie, inzet en overgave, en etaleert een veelheid van talenten.
Theatermaggezien