ma 23 mrt
10u30
ma 23 mrt
13u30
di 24 mrt
10u30
di 24 mrt
13u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 6.00 - € 3.00
+- 1u00

AFGELAST: Theater Tieret

Raspoetin

AFGELAST: Theater Tieret

Raspoetin

Rusland. Begin 20e eeuw. Aan het hof van de laatste tsaar, Nicolaas II, gonst het van de geruchten, halve complotten en hele intriges. Middelpunt van dit alles is de ‘bezeten monnik’ Raspoetin: gebedsgenezer en vertrouweling van de tsarina. Door sommigen aanbeden, door velen gehaat, maar vooral door iedereen gevreesd.

100 jaar na zijn dood ontrafelen we heel zorgvuldig de waarheid achter de mythe. In een wolk van wierook en kruitdamp vertellen we het verhaal van de laatste tsaar, de wonderschone liefde tussen kroonprins Aleksej en zijn zus Anastasia en vooral het verhaal van … Raspoetin!

Voor ‘Raspoetin’ duiken we in de geschiedenisboeken om de kinderen mee te nemen naar het duistere Rusland van de laatste tsaar. Met als resultaat een meeslepende, historische én hilarische rollercoaster vol poppen, muziek en zwarte magie. Hier vloekt men niet … Raspoetin ziet je!

door

Vik Noens, Joost Van den Branden, Bart Van der Heijden (spel), Joost Van den Branden (scenario/tekst), Gert Dupont (coaching), Patrick Maillard (poppen), Geert Noppe (muziek)

fragment


5e en 6e leerjaar

55 minuten

max 200 leerlingen