Collectief dOFt

Dummies

Collectief dOFt

Dummies

In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, ‘gezondheid’ zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend.

In Dummies zien we twee individuen die deze regels niet kennen. En dat zorgt voor grappige, maar ook pijnlijke situaties...

Dummies toont op een speelse manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal van de drie dummies is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk en de fysieke risico’s. Ze geven ons een aparte kijk op wat wij als ‘normaal’ beschouwen.

Kortom: een toegankelijke en humoristische dansvoorstelling waarbij de dummies de klungeligheid van onze doe-het-zelf maatschappij laten zien.

door

Piet Van Dycke (dans, spel, concept, choreografie), Julia Van Rooijen, Georgia Begbie (dans, spel), Jonas Vermeulen (eindregie, muziek)

Gecombineerd, is dat met een d of een t?

Collectief dOFt – uit te spreken als ‘d of t’, met de d van dans en de t van theater – creëert voorstellingen met eigen spellingsregels. Net zoals je je soms afvraagt of een woord geschreven is met een ‘d’ of een ‘t’, kan het publiek twijfelen bij een dOFt-voorstelling over de exacte discipline: is het nu dans of theater? Collectief dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvens danstheatergezelschap en maakt verrassende en uitdagende voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.


doelgroep

3e en 4e leerjaar