Mike Pro

De eigen legende

Mike Pro

De eigen legende

April 2020. Lockdown. De confrontatie met onszelf. Contact met de buitenwereld verloopt voornamelijk digitaal. Mike Pro wordt gedwongen om met zichzelf in gesprek te gaan. Een zoektocht tussen verwachtingen en eigen invullingen. Omgaan met stiltes. Bewustwording van het eigen denken …

Wat is dat, denken? En in hoeverre wordt dat bepaald door afkomst, opvoeding en eigen keuzes? Bewegend tussen die keuzes en verwachtingen worden we bijna gedwongen om een hokje te kiezen. Of kunnen we hier nog net op tijd aan ontsnappen om nog meer verdeeldheid te voorkomen?

Met alle tools die het internet rijk is, baant Mike Pro zich een weg doorheen de mystieke takken van de wereldreligies. In plaats van te luisteren naar wat anderen over spiritualiteit beweren, gaat hij in zijn zelf op onderzoek.

Nagesprek mogelijk.

zoektocht

Wat als er een geheim bestond dat de kracht had om ons verleden te veranderen, onze fouten ongedaan te maken, onze ware talenten te leren kennen? Wat als er een geheim bestond met het antwoord op “Waarom ben ik hier op aarde?”

Met alle middelen van het internet baant Mike Pro zich een weg doorheen de mystieke takken van de wereldreligies. In plaats van te luisteren naar wat anderen over God beweren, gaat Mike Pro in zijn YouTube-laboratorium zelf op onderzoek.

De eigen legende is een voorstelling voor de zoekende ziel die bereid is om alles overboord te gooien. Mike Pro neemt je mee doorheen zijn jeugd en jongvolwassenheid, in de zoektocht naar zichzelf en goddelijkheid.

Je eigen legende waarmaken, is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.
De Alchemist

Enkele quotes:

 • Het is werkelijk verbazingwekkend hoeveel maatschappelijke tendensen, hedendaagse vraagstukken en botsende meningen Mike Pro in één voorstelling wist samen te brengen. Spiritualiteit, diversiteit, religie, racisme, sociale media en de eeuwige zoektocht naar de zin van het bestaan, worden samengebald in een voorstelling voor deze tijd. Een voorstelling voor de YouTube-generatie maar even goed voor de lezers van Paolo Coelho. Een voorstelling voor de cultuurhuizen maar ook voor de straat. Auditief prikkelend, visueel verbluffend, emotioneel verdiepend en mentaal stimulerend voor iedereen.    
  - Jonas Slaats – Theoloog, docent levensbeschouwelijke vakken aan de KDG en auteur van ‘Religie Herzien’

 • ‘De Eigen Legende’ is een straffe voorstelling; 
  Op een wervelende en flitsende manier brengt Mike De Ridder zijn verhaal. Hoe je een weg moet vinden in twee werelden en hoe dat soms hilarische maar ook moeilijke momenten oplevert.  Aan de hand van ‘Foute’ -Good Shape- muziek, warme familiefilmpjes ut Marokko, issues tussen vrienden,.. vertelt Mike zijn zoektocht naar identiteit en religie die voor zeer veel jongeren herkenbaar is. 
  Een zoektocht naar een houvast -die hem naar extremen neigde te drijven- en hem zowaar een eigen straffe legende oplevert; met een oproep voor begrip en dialoog. 

  Ga vooral kijken en ga het gesprek aan! 
  Lieve Petit – Coördinator CC NOVA, Antwerpen

 • Wat een stroom(versnelling) van digitale data en gedachten in en uit het hoofd van Mike en dat over niet evidente thema's als religie en zingeving. Zoveel denkwerk dat hij erin stak om de juiste balans te vinden. Persoonlijk en universeel. Doorspekt van filmpjes, foto's, muziek- en filmfragmenten, quotes, ... via wikipedia, sociale media, ... Het internet in al haar glorie, niet gekunsteld. Het eindeloze gesurf tot in de vroege uurtjes, op zoek naar de eigen legende. Mike heeft zijn unieke theatervorm gevonden, gegroeid vanuit zijn vloggen, filmen, rappen en nooit stilstaande hoofd. Wauw. Deze voorstelling moet nog veel gespeeld worden. Voor jong en oud.
  Tine De Pourcq – Mestizo Arts Platform

 • Wat een voorstelling! Mike geeft een eigen antwoord op vragen van deze tijd. Als meester-verteller, filmmaker en muzikant loodst hij je doorheen zijn leven en de maatschappij. Kind van 2 culturen, kind van 2 religies. Hoe vind je hierin een eigen stem? Een voorstelling die vragen losmaakt, discussies uitlokt, die doet daveren. Een voorstelling die blijft hangen, moet je gezien hebben. Danku Mike! 
  Junior Mthombeni – Theatermaker, acteur en muzikant

 • De Eigen Legende’ is een eigenzinnige, actuele en noodzakelijke voorstelling. Ik vind de manier waarop Mike omgaat met het materiaal en de hybride taal die hij ontwikkelt fantastisch. Het maakt dit werk tot een unicum, toegankelijk voor een groot publiek, zonder concessies te doen.
  Gerardo Salinas – Stadsdramaturg KVS

door

Mike Pro (tekst/spel/visuals), Julius Rox (soundscape), Valentijn Weyn (techniek)


doelgroep

5e en 6e middelbaar