vr 24 jun
13u30

Park Rolleveld

Nieuwe Rolleweg
1800 Vilvoorde

€ 6.00 - € 3.00
+- 0u50

Studio Orka

Pentaccordeon (7+)

Studio Orka

Pentaccordeon (7+)

Een muzikale en theatrale installatie van Studio Orka.

Ooit, lang geleden, leefde Oscar.
Hij was uitvinder - componist - bioloog - onderzoeker van alles wat leeft en beweegt. Hij onderzocht de golven van de zee, de getijden, de boven- en onderstromen.
In het grootste geheim bouwde hij aan een unieke machine om de zee te bedaren. Zodat zijn gezin, tijdens de oorlog, veilig kon vluchten naar ‘den overkant’.

Emma, nakomeling van Oscar duikt in zijn verleden en probeert vandaag, samen met het publiek leven te blazen, in iets wat lang geruisloos was.

'Het Pentaccordeon' is een muzikale ode aan alle mensen die vandaag op zoek zijn naar een betere toekomst. Een voorstelling die emotie, humor en ernst erg sterk met elkaar weet te koppelen en eindigt met een mooie boodschap voor al wie op de vlucht is.

door

Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Ilse De Koe, Greg Timmermans/Jo Jochems, Tania Van der Sanden (van/met), Tom Dupont (coach), Koen Demeyere, Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel (techniek), Benjamin Boutreur (muziekcompositie), Brass Band Gent, o.l.v. Lieven Dobbelaere (muzikale begeleiding)

Met steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Gent. Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter.

Studio Orka weet heel goed hoe het moet ontroeren en haalt daarvoor alles uit de kast. De genereuze schoonheid van het einde maakt deze voorstelling tot iets onvergetelijks.
De Morgen
Met Het Pentaccordeon toont Orka aan dat het gezelschap zelfs met een eenvoudig verhaal aan iets wezenlijks kan raken. Bescheiden en toch grootst levert deze voorstelling zowel een ode aan de verbeelding als aan de empathie.
e-tcetera
Ook in de meer kleinschalige vorm van deze ­vertelling plus muziekinstallatie blijft Studio Orka charmeren.
De Standaard