Voor de Show

Voor de Show

'Voor de Show' is een gratis online theaterspel voor de leerlingen in de klas. Het is een leuke webtool voor leerkrachten in het lager onderwijs waarmee ze op eenvoudige en interactieve manier hun leerlingen kunnen enthousiasmeren voor de schoolvoorstellingen in het cultuurcentrum.

Tijdens een virtuele wandeling door cc Het Bolwerk voeren de leerlingen opdrachten uit rond theatercodes en de specifieke voorstelling die ze gaan bekijken.

Het spel wordt uitgelegd door een animatiefiguur: Theaterspookje Theo. Het spookje heet de klas welkom en begeleidt hen bij het bezoek. De leerkracht heeft weinig voorbereidingstijd nodig, en coacht de leerlingen bij het uitvoeren van de opdrachten.

   

4 modules met creatieve en educatieve spelopdrachten

  1. Etiquette: hoe gedraag je je als publiek?
  2. Inspiratie: hoe krijg je inspiratie en waar haalde de maker zijn inspiratie?
  3. Verbeelding: hoe krijgt verbeelding vorm in een voorstelling (vormelementen, theatervormen)?
  4. Thema: wat verstaan we onder een thema? Wat is het thema van deze voorstelling? En wat betekent het voor jouw leefwereld?

Elke module heeft een variant per graad. Zo is de spelopdracht telkens aangepast aan de leeftijd. In totaal zijn er 12 spelopdrachten beschikbaar.

   

Praktisch

Na bevestiging van de inschrijving voor een voorstelling in cc Het Bolwerk, ontvangt de leerkracht een gepersonaliseerde link naar zijn/haar voor de show-voorbereiding.

'Voor de show' wordt geopend via deze weblink op de pc of laptop van de leerkracht en geprojecteerd op het digibord of met een projector.

De klas speelt het spel, maar wordt ook uitgenodigd om regelmatig de handen uit de mouwen te steken en creatieve opdrachten te doen: tekenen, schrijven, bewegen, uitbeelden …

Voor de show is een leuke en leerrijke manier om je leerlingen warm te maken voor de voorstelling!