parkeren

OPGELET met de wegwerkzaamheden rond het cultuurcentrum

Op woensdag 22 februari start de laatste fase voor de vernieuwing van de Franklin Rooseveltlaan. Dan wordt er gewerkt aan de noordzijde van de Rooseveltlaan, inclusief de aansluitingen met de Bolwerkstraat en de Groenstraat. Beide straten zijn tot eind april doodlopend aan de werken. Voor de bewoners geldt zolang dubbelrichting.

Als je Het Bolwerk bezoekt, kan je best parkeren op de parkings aan het station (10 min. wandelafstand), op de Grote Markt (10 min. wandelafstand) of aan de Rooseveltlaan (5 min. wandelafstand). 

  • Op de Rooseveltlaan (Franklin) zijn de werken in eerste instantie maar tot halverwege: vanaf de Bolwerkstraat tot aan het verlengde van de Kruisboogschuttersstraat. De andere helft blijft tot ongeveer half maart toegankelijk. Plaatselijk verkeer en parkeerders kunnen in- en uitrijden via de Hendrik I-lei aan restaurant Testa Rossi
  • Er blijft een doorgang beschikbaar om van de Rooseveltlaan te voet naar het cc te stappen. 

Deze laatste fase van de werken moet klaar zijn tegen de Jaarmarkt op 1 mei.

Bedankt om rekening te houden met de werken rond het cultuurcentrum.
Vertrek op tijd en voorzie voldoende tijd om een parkeerplaats te zoeken in de buurt. Zo kan je ontspannen en ten volle genieten van jouw culturele uitstap. 

Betalend of met parkeerschijf parkeren

Je kan op verschillende parkings betalend of met parkeerschijf parkeren in de buurt van cc Het Bolwerk: aan de Rooseveltlaan, d’Aubrémiestraat of de Olmstraat.

Het centrum van Vilvoorde is opgedeeld in verschillende parkeerzones met hun eigen kleur en aangepast tarief. Kortparkeerders kunnen hun auto in het stadscentrum kwijt. Langparkeerders parkeren best aan de rand van de stad en nemen het openbaar vervoer naar het centrum. In de betalende zones betaal je parkeergeld tussen 9 tot 19 uur, behalve op zon- en feestdagen. 

Parkeer comfortabel in de parking onder de Grote Markt op slechts 800 meter wandelafstand of aan het station op slechts 450 meter. 

Lees hier meer over parkeren in Vilvoorde en in de buurt van cc het bolwerk.

Mensen met een handicap en minder mobiele bezoekers

In de Olmstraat, Bolwerkstraat, Groenstraat, Trooststraat, en F. Campionlei zijn er verschillende parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Minder mobiele mensen kunnen op aanvraag toegang krijgen tot het plein en afgezet worden aan de deur van het cultuurcentrum. Omwille van veiligheidsredenen is het evenwel niet mogelijk om te parkeren op het Bolwerk-plein zelf en dient de chauffeur de wagen weg te zetten in de buurt. 

Gebruik de on wheels app om de locaties van de parkeerplaatsen voor mensen met een handicap terug te vinden.