routeplan

opgelet, wegwerkzaamheden in Vilvoorde aan de Rooseveltlaan

Momenteel zijn de werken aan de Rooseveltlaan (Franklin) in een nieuwe grote fase. In twee keer anderhalve maand wordt het kruispunt met de Hendrik I-lei (N1) vernieuwd. Lees er hier meer over. 

De parking aan de Rooseveltlaan is handig voor bezoekers van het cultuurcentrum. Deze is moeilijker bereikbaar. Hou hier rekening mee en bouw wat extra tijd in als je naar een voorstelling komt. 

Voor informatie over real-time hinder in Vilvoorde, kan je voor vertrek de real-time verkeershinder op Geopunt Vlaanderen controleren of check waar er gewerkt wordt aan de Vlaamse snelwegen, gewest- en gemeentewegen.

Op 5 minuten loopafstand van het station

route cc het bolwerk
route cc het bolwerk

Als je via de E19 Brussel-Antwerpen komt

Neem de afrit Vilvoorde-Melsbroek.Volg richting Vilvoorde centrum en rij de Luchthavenlaan (N211) op.

Volg verder totdat je onder de spoorwegbrug doorgereden bent en sla dan af naar rechts. Dit is de B. Hanssenslaan.

Rij deze straat tot het einde en sla aan de t-splitsing af naar links. Je bent nu op de Leuvensestraat. Sla de tweede straat af naar rechts en rij zo de Bolwerkstraat in.

Op de eerste splitsing zie je een groot plein waarop je achteraan het cultuurcentrum ziet liggen.

Als je langs de ring, R0, komt

Neem de afrit 6 (militair hospitaal, living tomorrow 2).

Volg richting Vilvoorde. Rij de Medialaan op. Bij het eerste rondpunt sla je linksaf, de K. Boudewijnlaan in. Je nadert een volgend rondpunt en neemt daar rechtsaf, de Albert I-laan in en vervolgens de D. Teniersstraat. Sla op het rondpunt rechts af richting Vilvoorde en rij de Vaart over tot bij het rondpunt met het beeldhouwwerk van een boerenpaard.

Volg de weg verder richting station. Sla linksaf en rij de B. Hanssenslaan op. Rij de straat af tot het einde en aan de t-splitsing volg je even naar links. Je bevindt je nu in de Leuvensestraat. Sla de tweede straat rechts in en rij zo de Bolwerkstraat in.

Op de eerste splitsing zie je een groot plein waarop je achteraan het cultuurcentrum ziet liggen.

Parkeren

Betalend of met parkeerschijf parkeren

Je kan op verschillende parkings betalend of met parkeerschijf parkeren in de buurt van cc Het Bolwerk: aan de Rooseveltlaan, d’Aubrémiestraat of de Olmstraat.

Het centrum van Vilvoorde is opgedeeld in verschillende parkeerzones met hun eigen kleur en aangepast tarief. Kortparkeerders kunnen hun auto in het stadscentrum kwijt. Langparkeerders parkeren best aan de rand van de stad en nemen het openbaar vervoer naar het centrum. In de betalende zones betaal je parkeergeld tussen 9 tot 19 uur, behalve op zon- en feestdagen. 

Lees hier meer over parkeren in Vilvoorde en in de buurt van cc het bolwerk.

Mensen met een handicap en minder mobiele bezoekers

In de Olmstraat, Bolwerkstraat, Groenstraat, Trooststraat, en F. Campionlei zijn er verschillende parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Minder mobiele mensen kunnen op aanvraag toegang tot de deur van het cultuurcentrum om afgezet te worden. Het is evenwel omwille van veiligheidsredenen niet mogelijk om te parkeren aan het Bolwerk op het plein zelf. 

Gebruik de on wheels app om de locaties van de parkeerplaatsen voor mensen met een handicap terug te vinden.